Få vores nyheder på mail

Stort JA til helhedsplan

Nyhed   •   Mar 22, 2018 11:14 CET

Visualisering fra helhedsplanen

Plus Bolig afd. 57 - Vegavej er nu et skridt nærmere en gennemgribende renovering af afdelingen, da det netop blev et stort JA fra beboerne til den omfattende helhedsplan. Og med et ja fra beboerne kan de endelige processer for renoveringen af afdelingen påbegyndes.

Vegavej og Scheelsmindevej, afd. 57, blev opført i 1967 som Conbox huse baseret på præfabrikerede betonelementer. Bebyggelsen er et resultat af byggebranchens industrielle udvikling i den tid, som først og fremmest skulle løse den stigende boligmangel. Det var en byggeteknologisk innovativ tid, hvor blandt andet flere nye byggesystemer til etageboligbyggeri blev skabt. Et af de systemer var Conbox som blev fremstillet på Aalborg Vært, et rationelt byggesystem baseret på betonelementbokse med relativt tynde vægge, og et bærende betonskelet. Systemet havde imidlertid en række svagheder, som bl.a. førte til en omfattende renovering af facader og tage i 1982.

Plus Bolig afd. 57 som den ser ud i dag

Bebyggelsen består af 10 blokke med i alt 128 boliger bestående af 3- og 4- værelses lejligheder. Lejlighedernes størrelse og indretning rummer gode kvaliteter, og den fysiske fremtræden leder tankerne hen på traditionel dansk rækkehusbebyggelse, i denne udgave dog i form af etageboliger med vandrette lejlighedsskel, og med en funktionel uheldig altangangs løsning på 1. sal.

Visualisering af fremtidige adgangsforhold til boligerne på 1.sal

Helhedsplanen lægger op til at der vil blive ændret på adgangsforholdende til boligerne. Adgang til boligerne på 1.sal sker i dag via et trappetårn placeret i den ene ende af blokkene. Herfra kommer man ud på en lang altangang, som visse steder er op mod 80 meter lang. På denne altangang færdes man langs med og tæt på facaden med direkte indkig til de rum, som vender ud herimod. 

Adgangsforholdene til boliger på 1.sal er der gjort radikalt op med i helhedsplanen, hvor der etableres nye individuelle trapper til boligerne på 1.sal, som samtidig skaber en privat altan med ophold. For boligerne i stueetagen skaber det et privat ”vindfang” for boligen, med overdækket indgang med mulighed for at stille cykler, barnevogne mv.

KAAI har været totalrådgiver på helhedsplanen og vi ser frem til den fremtidige proces omkring renoveringen.

Du kan læse mere om projektet på KAAI.dk

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy