Få vores nyheder på mail

Norconsult-KAAI skal tegne ny stor daginstitution i Viborg

Nyhed   •   Feb 07, 2019 15:14 CET

Foto - Den fremtidige placering for børnehuset i Arnbjerg.

Norconsult-KAAI har vundet endnu et daginstitutionsprojekt - denne gang i Viborg.

Viborg Kommune skal opføre et nyt børnehus til 160 børnehave- og vuggestuebørn i den nye bydel Arnbjerg. I forlængelse af konkurrence for samtlige arkitekt- og ingeniørydelser, har Viborg Kommune valgt Norconsult-KAAI som totalrådgiver med BY+LAND som underrådgiver.

Norconsult-KAAI er valgt som totalrådgiver for hele processen fra ide til ibrugtagning. Den nye daginstitution skal indeholde optimale forhold for samtlige børn, medarbejdere og forældre. Daginstitutionen skal bl.a. designes som en bæredygtig institution, med en vision om et driftsvenligt børnehus med plads til fællesskab, forskellighed og læring.

Børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse fremmes gennem trygge og pædagogiske læringsmiljøer, hvor legen er det grundlæggende og hvor der tages udgangspunkt i et børneperspektiv. Rammerne sikrer et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø, som fremmer børnenes trivsel, sundhed, udvikling og læring.

Der sikres mulighed for at mange børn kan mødes på tværs, for at sikre oplevelsen af fællesskab og understøtte dannelsen af det inkluderende børnemiljø, hvor der er plads til at alle kan opleve at have sunde børne- og voksenrelationer.

Det samlede bygningsværk skal ligeledes udføres med dagslysstyring, behovsstyret ventilation og miljøvenlig opvarmning, som tager udgangspunkt i Viborg kommunes klimapolitik. Inde som ude skal der være fleksible læringsrum der appellerer til barnets nysgerrighed, således der er mulighed for børnene at opleve, at være i et socialt fællesskab og være inkluderet.

Byggeriet skal stå indflytningsklart marts 2021.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.