Få vores nyheder på mail

Grønnegården præmieret på Arkitekturens dag

Nyhed   •   Okt 01, 2018 21:11 CEST

Renovering af Grønnegården, med 447 boliger, er i dag blevet præmieret af Aalborg Kommune. Det er med stor stolthed, at vi sammen med Hasseris Boligselskab som bygherre, har modtaget prisen ved en flot  ceremoni på Utzon Centeret.

Arkitekturprisen blev modtaget af afdelingsformand Anette Balleby Jensen og af Arkitekt Nils Pagh Andreasen fra Norconsult - KAAI A/S, og i motiveringen fra dommerkomiteen lød det: "Grønnegården har gennemgået en total renovering og fremstår i dag som et yderst vellykket nyt boligkvarter. Brugen af gedigne og smukke materialer løfter de eksisterende bygningers udtryk. I samspillet mellem boligerne og landskabsrummene er der opnået en flot og brugbar helhed som er inspirerende for voksne og børn. Den vellykkede renovering viser, hvor betydningsfuldt det er at få skabt gode arkitektoniske rammer for livet i og mellem husene".

Bebyggelsen er en typisk forstadsbebyggelse fra -70’erne, og fremstod inden renoveringen, som systembyggeri i to til tre etager, der generelt var nedslidt med misfarvede betonelementer og minimal isolering. Den overordnede bebyggelsesplanplan var vellykket, med god disponering og gode proportioner, og har dannet et godt udgangspunkt for den omfattende renovering, der bygger på en helhedsplan udført af Norconsult - KAAI A/S.

Foto af de 3 etagers blokke i Grønnegården [Foto: Norconsult-KAAI]

Ambitionen om at skabe en fremtidssikret og kvalitetspræget bebyggelse, med reference til gode klassiske danske rækkehusbebyggelser, er lykkedes. Ved renoveringen er der skabt nye grønne rum mellem husene, og med enkle arkitektoniske virkemidler og brug af kvalitetsmaterialer som tegl og træ, har bebyggelsen opnået et markant løft i sit udtryk, med en diskret variation og sammenhæng. 

Indvendig er boligerne gennemrenoveret med nye badeværelser, køkkener, overflader og tekniske installationer, så de på alle måder lever op til nutidens krav til tilgængelighed, energiforbrug og indeklima, hvor målet har været at bebyggelsen skal rumme et varieret boligudbud, så der er boliger for alle.

Den landskabelige bearbejdning er tilsvarende gennemgribende, og har givet en helt ny og varieret grøn og sammenhængende oplevelse af området. Gadeforløbene og pladserne har fået en stærk og aflæselige identitet, som giver karakter og gode oplevelser, både for beboere i bebyggelsen og øvrige beboere i området.

Illustration der viser princip for den radikale energirenovering af facaderne [ill: Norconsult-KAAI]

"I Grønnegården har vi opnået noget udover det sædvanlige" udtaler Ulrich Thagaard, direktør i Hasseris Boligselskab, som gennem årene arbejdet med en lang række større  renoveringsprojekter. "Jeg har aldrig arbejdet med et projekt, hvor vi over en fornuftig tidsperiode er nået så langt med et så godt resultat til følge".

Foto af det bebyggelsen inden renoveringen [Foto: Norconsult-KAAI]

Norconsult - KAAI A/S har været totalrådgivere for projektet fra start til slut, og du læse mere om Grønnegården på vores hjemmeside KAAI.dk

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.