Få vores nyheder på mail

Favrskov Kommune afholder klimauge med 'åbent hus' på programmet

Nyhed   •   Mar 14, 2018 15:14 CET

Klima Favrskov inviterer til klimauge, og Al2 Bolig er sammen med KAAI med på programmet med fremvisning af projekt med 30 bæredygtige almene boliger, hvor der er åbent hus fredag den 16. marts kl. 13-16.

Favrskov Kommune har ambitioner om at være en grøn kommune, og har gennem de seneste år arbejdet aktivt med initiativer på klima- og energiområdet. Det har blandt andet resulteret i et alment boligprojekt i samarbejde med Al2Bolig & KAAI, med ialt 30 lavenergiboliger i Hadsten, fordelt med 18 boliger på Elverhøjen og 12 boliger på Falkevænget.

Med en ambitiøs bygherre og en miljøbevidst kommune blev der fra starten sat krav til nytænkning i projektet, og der lægges op til nye standarder for energioptimerede boliger i den almene sektor, som stadig opføres for gældende rammebeløb. Projektet med de 30 boliger er godt på vej, og vil stå færdigt ultimo 2018.

Boligerne bliver energivenlige med et meget lille varmeforbrug, og der er derfor ikke ført fjernvarme frem til boligerne. Opvarmning sker med el, og varmebehovet er meget beskedent, som følge af en optimering af alle parametre, herunder husenes placering og udformning, med aktiv udnyttelse af solindfald.

"Husene er energimæssigt langt bedre end reglerne der gælder fra 2020. Vi forventer et årligt forbrug til opvarmning på mellem 1.000 og 1.500 kWh, altså en årlig opvarmningsudgift på omkring 3.000 kr." udtaler Niels Andersen, projektchef og partner i KAAI.

I anledning af Klima Favrskov, Favrskov Kommunes klimauge vil der være 'åbent hus' på Elverhøjen 31 & 35 d. 16 marts kl. 13-16. Medarbejdere fra KAAI og AL2Bolig vil være til stede ved arrangementet, som er åbent for alle interesserede.

Du kan se hele programmet for Klimaugen her

Du kan læse mere om projektet på vores hjemmeside KAAI.dk

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.