Få vores nyheder på mail

Danagården har fået et arkitektonisk løft

Nyhed   •   Sep 24, 2019 08:00 CEST

Renoveringen af Danagården er et godt eksempel på hvordan et område kan ændre karakter ved blot at ændre på få elementer.

Himmerland Bolgiforening afd. 39 - Danagården er beliggende i naturskønne omgivelser i Godthåbs hyggelige landsbymiljø, og består af 108 rækkehuse i 1 og 2-plan. Bebyggelsen blev opført i starten af 90’erne som et tæt-lavt alment byggeri.

Danagården før renoveringen

Bebyggelsen var udført med et sammensat arkitektonisk udtryk, hvor tegl og bølgeternit var de gennemgående materialer. De lyse bølgeeterneit plader var anvendt på såvel tag som facader og gavle, og udover en uheldig patinering, var pladerne desuden fra en tid hvor eternit havde store udfordringer i forhold til kvalitet og levetid.

Dette medvirkede til, at bebyggelsen havde et amputeret udseende, som ikke understøttede bebyggelsens øvrige gode kvaliteter. Facader og tag skulle renoveres; og der blev valgt tag i stålplader med et skarpt og moderne udtryk, plane mørke facadeplader i en omhyggelig bearbejdning i varierede formater, samt nye træ-alu vinduer. Bebebyggelsen er dermed blevet opdateret til et moderne udtryk og kvalitet, uden at gå på kompromis med husenes gode proportioner og udtryk. De murede partier, som er det gennemgående materiale i stueplan, blev bevaret.

Derudover blev der ved renoveringen også udskiftet el-installationer, og beboerne kunne vælge få opdateret deres køkken og bad, som rigtig mange benyttede sig af.

Himmerland Boligforening er bygherre på projektet, og Norconsult-KAAI har været totalrådgiver og har derved stået for samtlige rådgiverydelser på renoveringen. Efter en vellykket licitation er arbejerne udført i hovedentreprise af Hustømrerne.

Efter-fotos er venligst udlånt af DS Stål som har leveret tagene til projektet.

Dronebillede af bebyggelsenOpstalt fra projektpræsentationen.

1-plans boligerne med de markante nyrenoverede tagflader.

Close Up af tag og de udskiftede facadeplader

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.